EUROCUP FANZONE!

Välkommen till ett sprudlande arrangemang av världsklass!

Helgen 9-11 december avgörs EuroCup, boulens motsvarighet till fotbollens champions leauge, i Borås. Vi i Club boule la Pomme de Pin Toarpsdal är mycket stolta över att få stå värd för detta fantastiskt fina och prestigefyllda arrangemang. Tänk att vi ska få kora europamästarna för klubblag. Det är stort!

 

Vill du komma och titta? Det tycker vi att du ska göra. Tävlingarna kommer dra igång med gruppspelsomgång 1 på fredag eftermiddag kl 16, för att sedan fortsätta med gruppspel lördag och slutspel (semifinaler och final) söndag. Det kommer bjudas på boulespel i världsklass och mängder av fans från hela europa kommer vara på plats och förgylla arrangemanget med härlig stämning.

 

Inträdet kostar 100 kr för hela helgen (tredagars-pass) eller 50 kr/dag. Du kan boka dina biljetter på eurocup@fyrlingenpetanque.se!

 

Vill du ladda ned en affisch för arrangemanget, kan du göra det här!

 

EuroCup- så går det till!

Till finalhelgen har 8 föreningar kvallificerat sig (du hittar dem här nedan). De har via olika kvalspel ute i europa tagit sig till finalhelgen och kan redan nu titulera sig som ett av europas 8 bästa klubblag. Men lagen är såklart inte nöjda där. De ska under tre dagar kämpa sig fram emot titeln som Europamästare för klubblag.

Inledningsvis spelas alltså ett gruppspel. Varje grupp består av 4 lag som ska möta varandra. Ettan och tvåan i varje grupp tar sig vidare till söndagens semifinaler, medan trean och fyran får spela placeringsmatcher, också de söndag. Till sista kommer två föreningar att göra upp i det allra sista mötet, den stora finalen!

Varje möte består av fem matcher. Två trippelmatcher, varav en är en mixedtrippelmatch, följt av tre dubbelmatcher, varav en är en mixeddubbelmatch. Och med mixed menas att lagen ska bestå av minst en man och minst en kvinna.

Till skillnad från de flesta andra bouletävlingar har EuroCup fasta starttider. Därförkan du planera ditt tittande och vara säker på att inte missa någonting. Du kommer få gott om tid att pausa och komma tillbaka. Eller hänga i boulehallen hela helgen med oss i POM. Du väljer vilket!

 

Hjärtligt välkomna till Borås boulehall och Borås!

 

Kontakt och information

President of Club Boule la Pomme de Pin Toarpsdal:

Herman Thorell (herman@toarpsdal.se) (Mob: +46761061959)

 

Vice president of Club Boule la Pomme de Pin Toarpsdal:

Leif Mollberg (leif.mollberg@gmail.com) (Mob: +46722271656)

 

Länkar

Svenska bouleförbundet

Europeeiska bouleförbundet

Thorells Event

Borås Stads hemsida

Borås turistbyrå

Internationell boule i Borås på Facebook: Fyrlingen!

Deltagande klubbar

La Ronde Pétanque de Metz

FRANCE

CB Monegasque

MONACO

PU Kennemerland

NETHERLANDS

 

Le Leman Pétanque

SWITZERLAND

 

Valle Maira Dronero

ITALY

 

Riganelli-Esch

LUXEMBOURG

 

Pachy Waterloo

BELGIUM

 

Boule Hedebo/KIF

DENMARK

Copyright © All Rights Reserved